Lozice zanimljivosti

Vir Turistički sadržaji

Vir je otok zadarskog arhipelaga s tipičnom mediteranskom klimom što znaći da ima puno sunčanih dana i malo kiše. Smješten je na sjeverozapadnom dijelu Dalmacije a okružuju ga drugi otoci: Pag, Maun, Planik, Olib, Ist, Molat,Sestrunj, Rivanj i Ugljan. Mostom, koji je pušten u promet 1976. godine otok Vir je povezan sa kopnom i njime se izgubila svaka ovisnost o brodskim linijama te poboljšala komunikacijska povezanost s ostatkom svijeta.
Vir postaje poluotok te počinje novo razdoblje u svome životnom razvitku.

Šum kristalnoplavih valova, miris čistog morskog zraka i galebovi koje svakog trenutka možete vidjeti na nebu, duge plaže, biciklističke staze i brojni sportski i kulturni sadržaji u kojima možete uživati tokom čitave ljetne sezone glavna su obilježja ovog otoka. Obalu otoka i mjesta Lozice krase mnoge plaže, od pješčanih, šljunkovitih do kamenitih i stjenovitih, ovdje zaista možete naći sve što vam odgovara. Osim kupanja, surfanja, jedrenja i ostalih sportova na vodi, ova destinacija nudi i predivnu panoramu koja se pruža sa vrha Bandire. Odatle vam pogled seže preko obližnjih otoka sve do Velebita.Restorani i kafići s terasama u hladovini, konobe, beach barovi, disco-klubovi, iznajmljivanje automobila, brodica, glisera, gumenjaka, bicikla, ronilački klub, organizirani izleti i mnoge druge usluge te ambulanta, ljekarna, pošta, mjenjačnica, učinit će Vaš godišnji odmor u Lozicama i na otoku jos zanimljivijim i privlačnijim.Na Viru, a u neposrednoj blizini apartmana Ariel u Lozicama, nalaze se i određeni povijesno-kulturni objekti od kojih svaki ima vlastitu povijest i poseban značaj za ovaj otok.

Za ljubitelje aktivnog godišnjeg odmora, boravak na Viru i Lozicama je idealan za Vas.
Volite li šetnju, bavite li trekkingom ili volite brdski biciklizam, na otoku Viru pronaći ćete kilometre uređenih šetališta i biciklističkih staza.

Na raspolaganju su Vam i tereni za mnoge sportove – odbojku na pijesku, košarku, tenis, stolni tenis, i ostali, a tu su i mnogobrojna igrališta za djecu. Roniocima i ronilačkim amaterina, ili onima koji jednostavno žele doživjeti podvodnu avanturu, sve potrebne usluge i savjete pružit će Vam ronilački centar, a pođete li s njima na organizirane urone, otkrit će Vam i brojne skrivene ljepote podmorja u okolici ovog otoka.

Kao što smo prije naglasili, na otoku je blaga mediteranska klima koja obiluje blagim vjetrom. Maestral koji svakodnevno puše donosi ugodno osvježenje, ali je izvrstan i za jedrenje na dasci, pogotovo za početnike. Na plažama se nude i druge razne sportske aktivnosti na moru, poput skijanja na vodi, jedrenja, aerobik u vodi, najam pedalina i slično.

Vir je odlično polazište za razne izlete u okolicu, bilo da ih sami organizirate, bilo da odaberete neki od ponuđenih programa. Mogućnosti su zaista raznolike i naći će se ponešto za svaki ukus i svačije interese.

Provedite Vaš idealni odmor na Viru. Dobro došli na naš predivan otok i u mjesto Lozice.

Apartmani Ariel Vas očekuju.

5 2 votes
Ocjena
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledajte sve komentare